Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Horia Mihail și Orchestra Națională Radio - un nou disc la emisiunea Polifonii - 21 și 23 mai 2014

Scor : 4.00 ( 15 voturi)

3 compozitori

2 dirijori în fruntea unui ansamblu important al scenelor românești

1 interpret

Este rețeta celui mai recent disc semnat de pianistul Horia Mihail, un material discografic lansat de Editura Casa Radio. Este prima colaborare a pianistului cu Orchestra Națională Radio imprimată până acum, realizată cu două nume importante la pupitrul ansamblului - Jin Wang și dirijorul șef al Orchestrelor și Corurilor Radio, Tiberiu Soare.

Cele trei lucrări care îl alcătuiesc sunt Concertul nr.4 de Ludwig van Beethoven, Rapsodia pe o temã de Paganini pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov și Variațiunile pe o temã de Paganini pentru pian și orchestră de Witold Lutoslawski.

Inclus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014", discul lansat în luna februarie acest an va fi prezentat în cadrul emisiunii Polifonii în seria "Profil interpretativ".

Primul opus inscripționat pe disc este și prima propunere. Horia Mihail și Orchestra Națională Radio sub bagheta lui Jin Wang interpretează concertul beethovenian - miercuri, 21 mai, de la 13:20. De la aceeași oră, de data aceasta vineri, 23 mai, sunteți invitați să ascultați celelalte două opusuri care întregesc primul disc lansat de Horia Mihail în compania Orchestrei Naționale Radio. Un nou disc în campania "Voează discul de muzică clasica al anului 2014" la Polifonii, emisiune realizată de Sorina Bobeico.

Materialul video a fost realizat de Monica Cengher - realizator Radio România Muzical. Regia și montajul: Andra Aron.

Lucian Haralambie


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu