Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Daniel Barenboim și Simfonia nr.2 de Elgar - Music box, 19 mai 2014

Scor : 4.22 ( 9 voturi)

Vă invit să ascultați un disc lansat în 5 mai 2014 de casa Decca, un disc pe care regăsim numele celebrului dirijor Daniel Barenboim. Este interesant că la începutul lunii mai 2014 s-a vorbit mult despre noile proiecte ale lui Daniel Barenboim - nou înființata Academie Saied-Barenboim, ca și noua lui casa de discuri - Peral music - lansată alături de Universal Music, unde înregistrările lui Barenboim vor fi publicate exclusiv digital. Deja sunt disponibile înregistrările primelor 3 simfonii de Bruckner, pe care vă asigur că le vom asculta și la Radio România Muzical.

Însă până atunci, vă propun acest nou disc apărut la casa Decca în 5 mai 2014. Alături de Capela de stat din Berlin, Barenboim a înregistrat Simfonia a II-a de Edward Elgar - dacă vă amintiți, exact aceeași lucrare a fost interpretată de aceeași orchestră condusă de Barenboim, în septembrie 2013, la Festivalul Enescu.

Este interesant că după succesul repurtat cu înregistrarea Concertului pentru violoncel și orchestră de Elgar, cu Alisa Weilerstein solistă, Barenboim a simțit nevoia să revină la muzica creatorului britanic pe acest nou album. De altfel, Barenboim a mai înregistrat simfoniile lui Elgar în anii șaptezeci; după mai bine de 40 ani revine la aceste lucrări, interpretate cu patos și înțelepciunea unui dirijor cu o experiență atât de vastă.

Relația lui Barenboim cu muzica lui Elgar este una de lungă durată: trebuie să ne amintim că Barenboim a fost discipolul lui John Barbirolli, unul dintre dirijorii specializați în muzica lui Edward Elgar, și că, de asemenea, Barenboim a fost căsătorit cu Jacqueline du Pre, violoncelista care a lăsat o versiune și astăzi de referință a Concertului de Elgar.

Deci, vă promit o experiență muzicală fascinantă - o muzică pe care prea puțini dintre noi o cunosc și o apreciează și o interpretare demnă de a fi inclusă în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014".

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu