Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Flautul de aur - CD Review, 5 mai 2014

Scor : 4.81 ( 195 voturi)

"Flautul de aur" este titlul albumului pe care îl aduc astăzi în atenția dvs. realizat de flautistul Ion Bogdan Stefănescu și pianistul Horia Mihail la Editura Casa Radio în 2013.

"Flautul de aur" în acest caz nu este doar o metaforă pentru că Ion Bogdan Ștefănescu este deținătorul unui flaut de aur masiv de 18 karate creat special pentru el de celebra firmă Muramatsu din Tokyo. Flautistul Ion Bogdan Stefănescu este un artist complet care prin talentul și calitățile sale entuziasmează publicul de pretutundeni iar pianistul Horia Mihail este cel mai prezent și mai mediatizat artist al momentului, partener în cadrul turneelor "Duelul viorilor", "Vioara lui Enescu la sate", "Pianul călător".

Iată un instrument de aur cu un sunet deosebit și doi valoroși muzicieni într-o colaborare atistică excepțională aplaudată și în turneul național "Flautul de aur"- ajuns la a IV a ediție. O parte dintre lucrările prezentate în aceste turnee se regăsesc pe acest album: Sonatina op.100 în Sol major de Antonin Dvorak ; Sonatele pentru flaut și pian de Otar Taktakishvili și Francis Poulenc și Sonata latino pentru flaut și pian de Mike Mower.

Un CD care stârnește interes prin varietatea lucrărilor dar și prin măiestria cu care sunt interpretate. Vă invit să ascultați Sonatina op.100 în Sol major de Antonin Dvorak în varianta celor doi artiști: Ion Bogdan Stefănescu -cu flautul său de aur, împreună cu pianistul Horia Mihail.

 

 
Felicia Nenoiu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu