Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Cameron Carpenter - albumul 'If you could read my mind': Discuri în premieră, 25 aprilie 2014

Scor : 3.25 ( 4 voturi)

Este primul disc al organistului Cameron Carpenter apărut la casa Sony - lansarea a avut loc în 22 aprilie 2014. Cameron Carpenter este un organist cu totul atipic - cei care au fost la recitalul său de la Ateneu susținut anul trecut la București în cadrul Festivalului Enescu știu exact despre ce vorbesc. Pentru că acesta nu este un organist obișnuit: acest american de 33 ani a revoluționat practic modul cum este perceput de public instrumentul la care cântă, arată ca o vedetă rock, este un nonconformist și totuși, un mare interpret de muzică clasică. Prea puțini sunt cei care reușesc să facă să sune orga așa cum reușește să o facă atipicul Cameron Carpenter.

Cameron Carpenter - un organist care interpretează piese pop și coloane sonore pe cel mai recent album al său, If you could read my mind - apărut în 22 aprilie 2014 la casa Sony. Albumul include și o mult-așteptată lucrare semnată chiar de Cameron Carpenter, intitulată Music for an Imaginary film.

Albumul include, în final, două incursiuni în muzica pe care o numim generic, clasică: transcripția Sonatei nr.4 pentru pian de Aleksandr Skriabin și Sonata catalog 503 în sol major de Johann Sebastian Bach.

Cameron Carpenter, un organist atipic care a reinventat modul cum este privit acest instrument în zilele noastre: orga devine o vedetă a scenei, un loc al experimentelor fericite. Albumul If you could read my mind este expresia acestei realități.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu