Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Simfoniile nr.1 și 7 de Beethoven, dirijor Kent Nagano - Discuri în premieră, 23 aprilie 2014

Scor : 2.00 ( 2 voturi)

În 3 martie 2014 a fost lansat un disc care cuprinde Simfoniile numerele 1 și 7 de Beethoven, în interpretarea Orchestrei Simfonice din Montreal, dirijate de Kent Nagano.

Poate cunoașteți faptul că dirijorul Kent Nagano vrea să realizeze ciclul complet al simfoniilor beethoveniene alături de această orchestră canadiană pe care o conduce din 2006 - au mai apărut, tot la casa Sony și au putut fi ascultate și la Radio România Muzical, Simfoniile numerele 3,5,6,8 și 9. "Începutul - Utopia" și-a intitulat Nagano discul lansat în 3 martie 2014 - iar călătoria în lumea muzicii beethoveniene începe cu Simfonia I op.21 în Do major.

Am avut prilejul să-l cunosc personal pe dirijorul Kent Nagano, la una dintre edițiile Festivalului Beethoven de la Bonn la care am participat. Un om simplu și cu idei foarte clare, un american cu origini japoneze, una dintre cele mai plăcute personalități cu care am dialogat.

Așa cum este omul, este și muzica pe care o face - limpede, cu o construcție clară. Regret că sunetul din înregistrare este un pic cam sec, dar am observat că aceasta este o opțiune pentru inginerii de sunet de la Sony. Discul pe care-l ascultați astăzi nu este doar o a "n"-a versiune a simfoniilor beethoveniene - caz mai ales pentru celebrissima simfonie a VII-a, ci o versiune interesantă, care are ceva de spus contemporanilor. Important este să ascultăm ce.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu