Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Mezzosoprana Magdalena Kozena - albumul 'Prayer': Music box, 14 aprilie 2014

Scor : 3.29 ( 7 voturi)

Suntem în Săptămâna Mare și să vă prezint un disc lansat în 7 aprilie 2014 pe care l-am considerat potrivit pentru momentul liturgic pe care-l parcurgem. Discul se intitulează „Prayer” – Rugăciune, și a fost înregistrat de mezzosoprana cehă Magdalena Kozena și de organistul Christian Schmitt.

Este timpul potrivit să ne amintim de moștenirea iudeo-creștină europeană, pentru că, așa cum spune chiar Magdalena Kozena: „Dacă trăim pe această planetă, cu siguranță trebuie să credem într-o putere mai mare decât noi, oricare ar fi aceea – aceasta este ceea ce cred când interpretez această muzică.”

În Lunea Mare a tuturor credincioșilor creștini, pentru că anul acesta ortodocșii și catolicii vor serba Paștele împreună, pe 20 aprilie, ascultați albumul Prayer – Rugăciune, semnat de mezzosoprana Magdalena Kozena și organistul Christian Schmitt. Discul reunește lucrări de inspirație religioasă din mai multe epoci creatoare, de la Johann Sebastian Bach la Maurice Ravel cu al său Kaddish. Eu am optat să ascultăm lucrările de pe acest disc chiar în ordinea gândită de producători, pentru că astfel, experiența muzicală este mai interesantă și mai plină de diversitate.

Nu pot judeca acest disc strict muzical: evident că sunt cuvinte de apreciere pentru mezzosoprana Magdalena Kozena, una dintre cele mai importante voci ale prezentului, pentru versatilitatea și inteligența interpretării sale. Sigur,chiar faptul că Deutsche Grammophon a lansat acest disc cu doar o mezzosoprană și o orgă protagoniști este un semn că soliștii sunt mari nume, capabile să atragă un public larg, în ciuda unui repertoriu, de asemenea, mai rar abordat. Dar în plus față de toate acestea, apreciez ideea unui album cu lucrări religioase, de care, eu cred, avem nevoie, măcar în Săptămâna Mare.

Magdalena Kozena a devenit foarte apreciată încă din perioada când nu împlinise încă 30 ani – anul acesta împlinește 41 ani – și a primit mai multe premii importante pentru discurile sale. Iubitorii de can can cunosc și faptul că ea este soția dirijorului Simon Rattle – în iunie 2014, Kozena va naște al treilea copil rezultat din acest mariaj. Însărcinată în 7 luni, Kozena apare pe scenă în aprilie 2014 alături de soțul ei în Festivalul de la Baden Baden: sâmbătă, pe 12 aprilie, într-un rol secundar din Manon de Puccini, iar vineri, pe 18 aprilie, în Johannes Passion de Bach.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu