Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Recital Gabriel Croitoru - Valentin Gheorghiu: CD Review, 26 martie 2014

Scor : 4.27 ( 11 voturi)

Pianistul Valentin Gheorghiu, un maestru al claviaturii, o legendă vie a artei interpretative românești și excepționalul violonist Gabriel Croitoru sunt protagoniștii CD-ului pe care il aduc în atenția dvs. Inregistrat în august 2010, și lansat la Editura Casa Radio în prima lună a acestui an , mai exact 31 ianuarie 2014, albumul cuprinde Sonata nr.9 op.47 în La major "Kreutzer" de Ludwig van Beethoven, Sonatina op.100 în Sol major de Antonin Dvorak și Sonata nr.3 op.25 în la minor "în caracter popular românesc" de George Enescu.

Un recital în care s-au întîlnit doi muzicieni de excepție pe care îi leagă în ciuda diferenței de vârstă o frumoasă prietenie și o minunată colaborare artistică …"este o plăcere să colaborez cu Valentin Gheorghiu….cred că ne simțim foarte bine unul pe celălalt și atunci, practic cuvintele sunt foarte puține și de multe ori nu prea își au locul"..( declara Gabriel Croitoru) . Un CD care te fascinează de la primele acorduri, în care virtuozitatea și tehnica violonistului Gabriel Croitoru și se împletesc într-un mod fericit cu farmecul sonorităților și sensibilitatea maestrului Valentin Gheorghiu.

Un album pe care l-aș caracteriza simplu prin: măiestrie și rafinament interpretativ din care vă invit să ascultați Sonata nr.9 op.47 în La major "Kreutzer" de Ludwig van Beethoven, nu înainte de a vă reaminti că albumul este inclus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014", derulată pe pagina www.romaniamuzical.ro

Felicia Nenoiu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu