Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Integrala simfoniilor de Schumann, dirijor Yannick Nezet Seguin: CD Review, 5 martie 2014

Scor : 4.13 ( 8 voturi)You need Flash player 9 to play this

You need Flash player 9 to play this

În ediția de astăzi a emisiunii "Arpeggio", vă propun albumul lansat în 3 martie 2014 la Deutsche Gramophon: integrala simfoniilor de Robert Schumann în viziunea dirijorului canadian Yannick Nezet-Seguin aflat la pupitrul Orchestrei Europene de Cameră.

La cei 39 de ani pe care-i va împlini chiar mâine, 6 martie 2014, Seguin se bucură de un real succes atât în repertoriul de operă, cât și în cel simfonic. Din anul 2000, el deține postul de conducere al orchestrelor din Montreal, Rotterdam și Philadelphia, este dirijor principal invitat al Orchestrei Filarmonicii din Londra și colaborează cu alte mari orchestre din lume. Yannick Nezet-Seguin este considerat "cel mai interesant talent al generației sale, recunoscut pe plan internațional"…

Orchestra Europeană de Cameră , înființată în 1981 are sediul administrativ la Londra și cuprinde aproximativ 60 de membri care provin din întreaga Europă. Nu are sală proprie și nici un dirijor numit, dar colaborează cu mari soliști și dirijori din întreaga lume în concerte și înregistrări. Este un ansamblu unic.

Nu rămâne decât să ascultăm această nouă variantă a celor 4 simfonii ale lui Robert Schumann realizată de Yannick Nezet-Seguin și Orchestra Europeană de Cameră. Albumul este inclus în campania RadioRomânia Muzical -"Votează discul de muzică clasică" al anului 2014, derulată pe pagina www.romaniamuzical.ro. Vă vom oferi integral acest album pe parcursul a 4 ediții.


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu