Votează discul de muzică clasică al anului 2014

VIDEO. Juan Diego Florez - L'amour: Arpeggio, 3 martie 2014

Scor : 4.10 ( 10 voturi)

Eveniment discografic la Radio România Muzical, L'amour, ultimul disc al tenorului superstar Juan Diego Florez se lansează pe frecvențele postului în aceeași zi cu lansarea oficială, adică 3 martie 2014

Luni 3 martie, în emisiunea Arpeggio, rubrica "Opera și vedetele ei" cuprinde selecțiuni de pe acest album alcătuit exclusiv din arii franceze. Veritabile hituri de operă, cum sunt ariile din "Werther" de Jules Massenet,, "Lakmé "de Léo Delibes, "Romeo și Julieta"de Charles Gounod, se intercalează cu pagini puțin sau deloc cunoscute din creații precum "Doamna albă" de François Boieldieu, "Frumoasa fată din Perth" de Georges Bizet, "Poștalionul din Lonjumeau" de Adolphe Adam.

Acest disc nu arată numai virtuozitatea și acutele strălucitoare ale tenorului Juan Diego Florez, ci și o altă fațetă a personalității sale artistice, o maturizare ce se recunoaște în noutățile repertoriale, în expresivitatea cu tușe dramatice din unele arii, în timbrul vocii mai consistent. L'amour este o colecție de arii melodioase a căror audiție face plăcere tuturor iubitorilor muzicii.

Cu selecțiuni de pe disc vă așteptăm luni 3 martie 2014, în jurul orei 11. Vă invităm apoi să vă exprimați preferința pentru album pe site-ul Radio România Muzical în campania Votează discul de muzică clasică al anului 2014.

Iolanda Drâmbei


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu