Votează discul de muzică clasică al anului 2014

VIDEO. Chitaristul Milos Karadaglic - albumul 'Aranjuez': Music box 17 februarie 2014

Scor : 4.40 ( 15 voturi)

În 17 februarie 2014 se lansează la nivel internațional ultimul disc al celui care poate fi numit, fără a greși, cel mai iubit chitarist clasic al zilelor noastre: vorbim despre muntenegreanul Milos Karadaglic și albumul său intitulat sugestiv Aranjuez, un disc care este și parte a campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2014.

Casa de discuri Mercury Classics - divizie Universal Music - prezintă acest disc drept o alegere de făcut în preajma zilei Sfântului Valentin - cel mai cunoscut și mai romantic concert pentru chitară și orchestră - Aranjuezul lui Rodrigo în interpretarea celui mai bun și carismatic chitarist al momentului. Și nu sunt afirmații goale - și eu îl urmăresc pe Milos Karadaglic de la debutul său discografic cu albumul Mediteraneo din 2011 până la ceea ce ascultați astăzi - discul Aranjuez - și recunosc că nu am ascultat în acești 3 ani un chitarist mai interesant decât Milos Karadaglic. Nu doar că e uimitor de bun din punct de vedere tehnic - și aceasta este o adevărată provocare la un chitarist, dar are un mod atât de personal de a simți muzica, de a transmite emoții - iar aceasta contează într-o măsură mult mai mare. Aceasta este de fapt și cheia succesului lui: să ne gândim că Milos a strâns deja premii Gramophone, Classical brit și Echo și a vândut nu mai puțin de 260.000 de discuri în primii lui trei ani de colaborare cu Universal Music - este de altfel, debutantul care a vândut cele mai multe discuri în acești ultimi ani.

Discul Aranjuez include și 3 piese pentru chitară solo - o demonstrație că Milos Karadaglic este un fin muzician, care nu caută să epateze tehnic, ci să convingă prin ideile sale muzicale.

În trailerul video al albumului pătrundeți în lumea din spatele realizării acestui disc: îl veți vedea și admira pe Milos Karadaglic, care nu este doar un excelent interpret, dar și un bărbat foarte atrăgător - aspect care nu este tocmai de neglijat în marketingul contemporan al industriei muzicale. Îl veți vedea și carismaticul dirijor Yannick Nezet Seguin, actualul dirijor principal al Filarmonicii din Rotterdam și al Orchestrei Simfonice din Philadelphia. Doi oameni tineri care scriu istorie: muntenegreanul Milos Karadaglic împlinește în 2014 31 ani, iar Yannick Nezet Seguin are 38 de ani.

Discul Aranjuez se încheie cu Fantezia pentru un gentilom de Joaquin Rodrigo.

Cristina Comandasu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu