Arhivă : 2015 |

'Festivalul Ideilor' - o conversație cu celebra pianistă Elisabeth Leonskaja

Miercuri, 9 Septembrie 2015 , ora 13.31
 
Una dintre cele mai admirate artiste ale muzicii clasice internaționale, pianista Elisabeth Leonskaja deschide cea de-a doua ediție a conversațiilor din seria "Festivalul Ideilor", organizat de Institutul Aspen România în colaborare cu Festivalul Internațional George Enescu. Miercuri, 9 septembrie 2015, începând cu ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, va avea loc o conversație cu Elisabeth Leonskaja despre ideile și lecțiile pe care muzica clasică le oferă societății, într-un dialog inclusiv despre contribuții și experiențe individuale.

Conversația cu Elisabeth Leonskaja are loc într-un moment important de la întâlnirea artistei cu Festivalul și Concusul Internațional George Enescu. La doar 18 ani, în anul 1964, Elisabeth Leonskaja a obținut Premiul I la Secțiunea de Pian la Concursul Internațional George Enescu, un moment esențial în lansarea carierei sale pe scena internațională a muzicii clasice. Acum, după mai bine de 50 de ani, celebra pianistă revine la București, cu emoție și generozitate.

Prima întâlnire cu publicul Festivalului de anul acest a fost pe 6 septembrie, în cadrul recitalului de la Ateneul Român dedicat memoriei lui Sviatoslav Richter, profesorul care a acompaniat dezvoltarea muzicală a artistei. Următoarea apariție va fi pe 10 septembrie, cu Orchestra Sankt Petersburg Philharmonic, sub bagheta dirijorului Yuri Temirkanov, cu interpretări din Enescu, Rachmaninov, Rimsky - Korsakov.