Arhivă : 2015 |

Orchestra Română de Tineret începe repetițiile în sala mare de la ICR

Vineri, 28 August 2015 , ora 10.55
 
Orchestra Română de Tineret începe pe 31 august 2015, de la ora 11, seria repetițiilor cu public în sala mare de la ICR. Intrarea este liberă.

Președintele ICR, Radu Boroianu, anunțase într-o conferință de presă în 9 iulie 2015 că ICRva pune la dispoziția Orchestrei Române de Tineret sala mare pentru ca tinerii muzicieni să poată repeta.

Orchestra Română de Tineret este formată din 100 de muzicieni, cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, și este dirijată de Cristian Mandeal.

Orchestra a susținut concerte extraordinare în cadrul Festivalului "George Enescu" (edițiile 2011 și 2013) și va deschide ediția din 2015, în cel mai prestigios ciclu de concerte "Mari orchestre ale lumii".

De asemenea, orchestra a susținut importante concerte la Paris, Strasbourg, Roma, Ravello și Berlin, unele realizate cu sprijinul ICR.

În anul 2008, violoncelistul Marin Cazacu, managerul Centrului Național de Artă Tinerimea Română, și dirijorul Cristian Mandeal au format prima orchestră simfonică de tineret din România, cu sprijinul Fundației "Prietenii muzicii - Serafim Antropov".

Proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian și tradiție europeană" a pornit din necesitatea racordării tinerei generații de muzicieni români la exigențele și aspirațiile artistice europene.

În noiembrie 2011 ansamblul a devenit membru al Federației Europene a Orchestrelor Naționale de Tineret - EFNYO.