Arhivă : 2015 |

Radio România este oglinda Festivalului Enescu!

Joi, 27 August 2015 , ora 11.53
 

Radio România este singura instituție media care înregistrează și transmite în direct cea mai mare parte a Festivalului Internațional "George Enescu".

Pe frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical și on line pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro, dar și pe aplicațiile mobile ale celor două posturi, va fi disponibil, între 30 august și 21 septembrie 2015, oriunde ascultătorii se vor afla, un adevărat regal de muzică clasică.

Vor fi transmise în direct 36 de concerte, însumând 5400 de minute în care ascultătorii Radio România Cultural și Radio România Muzical vor fi racordați în timp real la evenimente pe afișul cărăra se află nume ca Zubin Mehta, Elisabeth Leonskaja, Dmitri Sitkovetsky, Sir Roger Norrington, Yuri Temirkanov, Christian Zacharias, Dan Drigore, Alexandru Tomescu.

Vor fi înregistrate 27 concerte adică 3100 de minute la Ateneu și la Sala Mare a Palatului. Acestea vor fi difuzate chiar a doua zi.

Vor fi redactate 22 de agende cumulând 990 minute de știri, interviuri și opinii.

Piața Festivalului va fi deschisă, în 10 septembrie, de Orchestra Națională Radio, printr-un concert extraordinar cu arii din opere celebre. Solist va fi tenorul Stefan Pop, cel care a câștigat, în 2010, concursul "Operalia", patronat de Placido Domingo.

Orchestrele și Corurile Radio vor fi prezente atât în concerte proprii cât și în colaborări internaționale cât se poate de onorante. Iar oferta noastră repertorială este generoasă și atractivă pentru public: "Carmina Burana" de Carl Orff, "Simfonia celor 1000" de Gustav Mahler, Poemul "Isis" de George Enescu, opera "Elektra" de Richard Strauss.

Editura Casa Radio lansează 5 albume cu: Orchestra Națională Radio, Cristian Mandeal, Dan Grigore, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru și Orchestra Română de Tineret.

Atât on air cât și online, Radio România este, și în 2015, alături de și împreună cu ascultătorii! Echipa (comentatori, reporteri, regizori muzicali, compartiment tehnic) pregătește de luni de zile acest eveniment.