Votează discul de muzică clasică al anului 2016

Violonistul Bogdan Văcărescu - albumul 'Violin and Piano Thrillers': Interviurile Radio România Muzical, 5 mai

Scor : 4.98 ( 5028 voturi)

Un violonist român cu studii la Universitatea Națională de Muzică din București și la Academia Regală de Muzică din Londra. Un violonist care cântă la fel de bine și muzică clasică, dar și rock, world music sau muzică de film. Un violonist stabilit în Marea Britanie care a colaborat cu Nigel Kennedy și celebri compozitori de muzică de film, precum Gabriel Yared și Stephen Warbeck. Un violonist care cu siguranță merită să fie mai bine cunoscut în țara sa natală.

La finalul anului trecut, Bogdan Văcărescu a lansat un CD, pentru finanțarea căruia a inițiat (cu succes) o campanie de crowdfunding pe o rețea de socializare. Radio România Muzical a susținut pe parcursul anului 2015 această inițiativă și mă bucur că pe 5 mai 2016 avem ocazia să și ascultăm rezultatul ei: albumul Violin and Piano Thrillers.  

Ce găsim pe acest disc?  Lucrări de virtuozitate (pentru vioară și pian, la pian aflându-se Julian Jacobson) care l-au consacrat pe Bogdan Văcărescu, precum celebrul Dans al spiridușilor de Antonio Bazzini sau Dansul ungar nr.17 de Johannes Brahms. Dar și Sonata a II-a pentru vioară și pian de George Enescu.

 Este primul disc semnat de Bogdan Văcărescu despre care ne va aduce el însuși numeroase amănunte interesante, joi, 5 mai, de la ora 19.00. Ne puteți asculta în direct la radio și ne și puteți vedea pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Cristina Comandașu


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu