Votează discul de muzică clasică al anului 2016

VIDEO. Morricone 60 – Album în premieră mondială - CD review, 7 octombrie

Scor : 4.33 ( 6 voturi)

60 de ani în care a compus peste 600 de lucrări

Un album în premieră mondială Morricone 60, un disc ce marchează cei 60 de ani de activitate ai legendarului compozitor italian de muzică de film Ennio Morricone. Albumul se lansează pe 7 octombrie 2016 și este așteptat cu mare interes pe întreg mapamondul, mai ales pentru că el cuprinde cele mai cunoscute și fredonate teme muzicale de film, în varianta 2016, înregistrate de Corul și Orchestra Simfonică Națională Cehă, dirijate de Ennio Morricone însuși. Compozitorul se apropie de cea de-a 88-a sa aniversare.

Veți asculta momente de pe albumul Morricone 60, un omagiu adus de Casa Decca unuia dintre cei mai mari compozitori de muzică de film. 60 de ani de activitate în care a compus peste 600 de lucrări - după cum declară.

A obținut doar un singur Oscar din 6 nominalizări

Până în anul 2013, Ennio Morricone vânduse peste 70 de milioane de discuri în întreaga lume. În anul 1971, el a primit premiul d'Oro Targa pentru vânzările la nivel mondial de 22 de milioane de exemplare. În 2007, a primit Premiul de onoare al Academiei Americane de Film pentru contribuțiile sale magnifice și cu multiple fațete pe care le-a dat artei muzicii de film. A fost nominalizat de 6 ori la Premiul Oscar. În 2016, Ennio Morricone a primit primul său premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului regizorului Quentin Tarantino, The Hateful Eight (2015). Printre alte realizări ale sale se numără trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase premii BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d'Argento, doua premii Europene de Film, Leul de Aur cât și Premiul Onorific și Music Prize Polar în anul 2010.

Morricone 60

background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Ennio Morricone spune: După succesul pe care l-am avut cu muzica "The Hateful Eight", sunt încântat să revin la Casa Decca pentru propria producție discografică - un moment extraordinar în al 60-lea an profesional al meu. A fost o experiență minunată lucrul cu Corul și Orchestra Simfonică Națională Cehă. Calitatea interpretării lor este cu adevărat remarcabilă. Colaborarea cu ansamblurile amintite s-a înfiripat din momentul în care compozitorul a pus la cale un turneu mondial Morricone 60.

Albumul Morricone 60 este primul album Best Of produs și interpretat de însuși Enio Morricone. Este strădania sa de a crea o moștenire pe care să o lase celor ce se bucură de filmul clasic. Albumul pe care vi-l propun pentru campania noastră "Votează discul de muzică clasică al anului 2016", cuprinde teme celebre din filmele The Mission (1986), The Good the Bad and the Ugly (1966), A Fistful of Dynamite (1971), Once Upon a Time in the West (1972), Nuovo Cinema Paradiso (1989), Metti una Sera a Cena (2006) sau The Hateful Eight (2015), toate reinterpretate de compositor la pupitrul dirijoral al Corului și Orchestrei Simfonice Naționale Cehe.

Iată doar câteva argumente pentru a asculta pe 7 octombrie la CD Review (12.15), momente în primă audiție mondială.

Gabriel Marica


Nume, prenume

Localitatea

Vârsta


Comentariu