ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Două evenimente astăzi, în cadrul 'Săptămânii sunetului'

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 8 Martie 2019 , ora 0.00

Continuă, la București, cea de-a patra ediție a Săptămânii Sunetului organizată de Asociația Jumătatea plină. De la ora 19:00, la Institutul Goethe va avea loc o prezentare realizată de muzicologul german Carsten Seiffarth, cu titlul "Sound art in public space" - "Arta sonoră în spatial public". Prezentare este urmată, de la 20:00, de un concert solo cu dispozitive neobișnuite susținut de muzicianul german Erwin Stache.

Săptămâna Sunetului propune, până în 10 martie, o serie de evenimente ce abordează sunetul în creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediul sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătatea auditivă (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție).

Creată în Franța în urmă cu 15 ani, Săptămâna Sunetului (La Semaine du Son) există astăzi în zeci de orașe din lume, Bucureștiul fiind primul din Europa centrală și de est care a aderat la principiile Săptămânii Sunetului cu scopul de a deschide dialogul despre sunet în complexitatea perspectivelor contemporane, a preocupărilor ecologice, a dezvoltării socio-culturale și a creației artistice.

În centrul activităților Săptămânii Sunetului din acest an se află orașul și sunetele sale. Tema dezvoltată prin evenimentele organizate de Institutul Goethe este Urban Sound Art / Artă sonoră în spațiul public.

Lucian Haralambie