Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Astăzi se încheie turneul național de recitaluri „Top 5 România”

Publicat: vineri, 26 Ianuarie 2024 , ora 0.00

"Top 5 România", turneul național de recitaluri dedicat de violonista Diana Jipa și de pianistul Ștefan Doniga Zilei Culturii Naționale se încheie astăzi, 26 ianuarie 2024, la Școala "Mircea cel Bătrân" din Pitești.

În centrul atenției se află creațiile a cinci dintre cei mai cunoscuți muzicieni români - Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu și Dinu Lipatti.

Programul muzical va fi completat cu informații din biografiile acestor personalități, iar pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului vor fi lansate videoclipuri cu creațiile incluse în program. Evenimentul de astăzi începe la ora 13:00.

Seria "Top 5 România" organizată de Asociația Culturală "Innovarte", cuprinde 4 recitaluri camerale, conferințe pe teme muzicale și lansarea, în mediul online, de videoclipuri cu muzică de cameră românească.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică din București, dar și cu instituțiile care găzduiesc evenimentele incluse în program.

Sarah Natsis