Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Începe seria de evenimente „Top 5 România”

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 15 ianuarie 2024, are loc deschiderea seriei de evenimente "Top 5 România", organizată de Asociația Culturală "Innovarte" și derulată de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Este vorba despre un turneu de recitaluri camerale, conferințe pe teme muzicale și lansarea, în mediul online, de videoclipuri cu muzică de cameră românească. Toate manifestările au în centrul atenției creațiile a cinci dintre cei mai cunoscuți muzicieni români - Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu și Dinu Lipatti.

Programul muzical va fi completat cu informații din biografiile acestor personalități, iar pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului vor fi lansate videoclipuri cu creațiile muzicale incluse în program.

Evenimentul care deschide seria recitalurilor și conferințelor publice are loc astăzi, începând cu ora 14:00, la Ateneul "Nicolae Bălănescu" din Giurgiu, iar următorul eveniment este programat miercuri, 17 ianuarie, la Școala Gimnazială de Arte "Iosif Sava" din București.

Seria "Top 5 România" se derulează până în data de 26 ianuarie.

Sarah Natsis