ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Cursuri de pian și de muzică de cameră în cadrul Festivalului Sommerfest Rădăuți

Bookmark and Share
Publicat: joi, 16 August 2018 , ora 0.00
În perioada 15-19 august 2018 are loc Festivalul „Sommerfest Rădăuți - Muzica Comunităților". Astăzi, 16 august 2018, la Galeriile de Artă din localitate au loc masterclass-uri de pian și de muzică de cameră.
Festivalul, aflat la cea de a patra ediție, propune publicului concerte, o expoziție a Muzeului Național „George Enescu” din București, o conferință cu tema „Muzicieni participanți la Primul Război Mondial și la reapariția unor state pe harta Europei” și o sesiune de masterclass dedicată tinerilor ce studiază pianul și muzica de cameră. Concertele au loc la Casa de Cultură, la Galeriile de Artă și la Sinagoga locală. Intrarea publicului este liberă.
Soliștii Festivalului sunt pianistaq Manuela Giosa, violonistul Andrei Radu, pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Directorul festivalului este Ovidiu Foca, în vreme ce directoarea artistică este Corina Răducanu. Proiectul cultural beneficiază de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și este organizat de Asociația Klavier ART și Casa de Cultură Rădăuți.
Irina Cristina Vasilescu