Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Etapa Finală a Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée

Publicat: marți, 1 August 2017 , ora 0.00
Din 25 iulie se desfășoară, la Brăila, ediția 2017 a Festivalului și Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, eveniment sub înaltul patronaj Unesco la care participă 200 de concurenți dintre care 80 doar din China.
În această seară dar și mâine are loc la Teatrul Municipal din Brăila, începând cu ora 17.00, etapa finală a concursului, cei selectați urmând să evolueze alături de Orchestra Festivalului Darclee dirijată de Marco Balderi.
În paralel cu competiția de canto, publicul poate asista, pe 3 august, la recitalul pe care pianistul Matei Varga îl susține sub semnul centenarului Dinu Lipatti. În 4 august va avea loc o reprezentație cu opera 'Paiațe' de Ruggiero Leoncavallo. Pe 5 august, pe Esplanada Dunării - tradiționalul Concert Extraordinar la care iau parte laureații Concursului Darclée, cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu și a Orchestrei Festivalului Darclée. Dirijor: Marco Balderi. Iar duminică 6 august, din nou în Teatrul Dramatic, juriul Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, prezidat de Mariana Nicolesco, va anunța câștigătorii competiției din acest an în cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor și al Galei Laureaților.