ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Peste 400 de artiști de excepție vor încânta Sibiul la festivalul Classics for Pleasure Special Edition

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 3 August 2016 , ora 9.10

În perioada 11-14 august 2016 Sibiul găzduiește a 6-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure – Special Edition și le dăruiește iubitorilor de frumos de toate vârstele 6 concerte de muzică clasică, un spectacol pentru copii și o expoziție de artă vizuală.

 Devenit deja un simbol al orașului, festivalul pregătește publicului sibian cea mai bogată și variată ediție de până acum, cuprinzând 5 concerte clasice în Piața Mare (dintre care unul dedicat copiilor), 2 concerte în Biserica Ursulinelor și o expoziție de pictură amenajată în cadrul Centrului de Informare Turistică (str. Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea F). Pe parcursul celor 4 zile de festival pe scenă vor evolua peste 400 de artiști și 15 invitați de talie internațională din țară și străinătate alături de unele dintre cele mai apreciate orchestre șiansambluri din România.

Expoziția „Suvenir de Sibiu” aduce o noutate în peisajul cultural românesc, introducând în program o componentă interactivă: iubitorii de artă, pe lângă oportunitatea de a admira o serie de lucrări, vor avea ocazia să interacționeze direct cu artiștii și să picteze alături de aceștia. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe data de 11 august la ora 20.00 în Piața Mare din Sibiu.

Fideli conceptului Everybody’s Music, care a definit festivalul încă de la prima sa ediție, organizatorii oferă acces gratuit la toate concertele și activitățile din cadrul Classics for Pleasure – Special Edition. Mai mult, concertele vor putea fi urmărite și în direct pe www.classicsforpleasure.ro.

Anul acesta, Elite Art Club UNESCO și Telekom au pregătit o surpriză specială publicului: acces gratuit la Wi-Fi în Piața Mare pe tot parcursul festivalului.

Festivalul este organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizație non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociația desfășoara, încă de la înființarea sa în 2003, proiecte de anvergură și înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artiști, expunerii valorilor culturale deja consacrate și promovării culturale a României la nivel internațional.

Anul acesta, Elite Art Club UNESCO a pregătit un programul diversificat și complex, răspunzând celor mai exigente gusturi: 

11 August (Joi)

Vivaldi vs. Piazzola
Piața Mare, ora 20:00
Kamerata Kronstadt
Dirijor: Cristian Oroșanu
Solist: Rebekka Hartmann (vioară)

12 August (Vineri)

Spirit Brass Ensemble

Biserica Ursulinelor, ora 16:30
Dirijor: Mihai Ceașcăi
Solist: Irina Baianț (soprană)
E. Kalman – Silvia – „Printesa ceardașului”

Piața Mare, ora 20:00

Orchestra, Corul, Baletul și Soliștii Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”

Dirijor: Lucian Vladescu

13 August (Sâmbătă)

Don Pasquale
Piața Mare, ora 11:00
Opera Comică pentru Copii
Spectacol pentru copii
Corul Național de Cameră Madrigal „Marin Constantin”

Biserica Ursulinelor, ora 16:30

Dirijor: Anna Ungureanu
F. Barbu – Ana Lugojana
Piața Mare, ora 20:00
Orchestra, Corul, Baletul si Soliștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Dirijor: Adrian Morar
Soliști: Sorin Lupu (tenor), Lucia Bulucz (soprană), Ștefania Barz (mezzo-soprană)
Proiect finanțat prin Granturi SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13
“Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

14 August (Duminică)

Proms Of Delight
Piața Mare, ora 20:00
Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu
Dirijor: David Crescenzi
Soliști: Irina Iordachescu (soprană), Lilianna Zalesińska (mezzo-soprană), Dominik Sutowicz

(tenor), Iordache Basalic (bariton)

11-14 August Suvenir de Sibiu

Centrul de Informare Turistică 11-12 August 09.00 - 20.00, 13-14 August, 10.00 – 18.00

Festivalul Classics for Pleasure – Special Edition este finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Partener principal al evenimentului – Bancpost.

Sponsori:  Telekom România, Institutul Polonez din București, Hotelul Hilton Sibiu, Class Shoe, cofetăria Simpa, grădinița Open Arms, Aqua Carpatica.

Proiect finanțat prin Granturi SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Magic FM, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Zile si Nopti Sibiu, Sensotv.ro, Orașul meu, Observatorul Cultural, Calendar Evenimente, ArtOut, BestMusic, WayMedia, BaBoom, Ceașca de Cultură, Societatea Muzicală. Pentru mai multe detalii despre program, consultați www.classicsforpleasure.ro