ACUM:
21.00
Opera în interpretări de referință
Mari compozitori, mari interpreți.
Urmează: 0.00 Nocturn jazz Un ambiet jazzy pentru nopți senine.
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Înapoi la: Emisiuni

Cabinetul de curiozități cu Anca Andriescu

Începând din 6 decembrie 2018 și până la finalul lunii febrarie 2019, de la ora 20.00, la Radio România Muzical sunteți invitați să pătrundeți într-o lume a surprizelor muzicale: lucrări ale unor autori despre care nu știm prea multe sau ipostaze creatoare foarte diferite de cele cât de cât familiare, în cazul unor compozitori sau interpreți renumiți.

CABINETUL DE CURIOZITĂȚI se deschide astfel explorării... (o emisiune difuzata în reluare sâmbăta, de la 16.30).

Cu secole în urmă, un cabinet de curiozități era o încăpere sau o piesă de mobilier special consacrată păstrării unor exponate neobișnuite. În marea lor majoritate, aceste spații mai mari sau mai mici înfățișau rarități, ceea ce se cerea descoperit, eventual explorat, cunoscut mai mult, fără a avea neapărat certitudinea unei comori... Dar chiar statutul de ...neobișnuit suscită interesul, curiozitatea!

Cu ajutorul unor muzici "rare", aduse în atenția publicului de astăzi de căutătorii de "noutate" repertorială - chiar dacă paginile respective aparțin unor veacuri trecute de istorie culturală - încercăm să vă stimulăm setea de a cunoaște și alte fațete ale artei sunetelor, un întreg univers de creație imens prin amploarea și diversitatea sa; aveți șansa de a afla, de a asculta și ceea ce a stat de obicei ascuns auzului... Veți găsi - poate, dincolo de informație - prilejul de a alege noi titluri demne de interesul unui meloman avizat!
Anca Andriescu