ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Sorin Zlat Trio va reprezenta România la Euroradio Jazz Competition

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 14 Februarie 2020 , ora 8.45

În seara zilei de 13 februarie 2020 a fost organizată de Radio România Muzical la Universitatea Națională de Muzică din București preselecția națională pentru Euroradio Jazz Competition, cel mai important concurs pentru tineri muzicieni de jazz din cadrul Uniunii Europene de Radio.

S-au prezentat în concurs, cu câte un program de 40 minute la libera alegere, Sorin Zlat Trio, Vicenzo Deacu Trio și Cvintetul 7th Sense.

Juriul, alcătuit din Vlad Popescu, binecunoscut interpret de jazz și cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică din București, Marina Nedelcu, realizator Radio România Muzical specializat în jazz, Octavia Galescu, realizator Radio România Muzical specializat în proiecte EBU, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, Florin Tudor și Roberto Cociaș, regizori muzicali Radio România, cu o îndelungată experiență în domeniul înregistrării muzicii de jazz, au stabilit că Sorin Zlat Trio va reprezenta România la Euroradio Jazz Competition 2020.

Ansamblul câștigător este alcătuit din pianistul Sorin Zlat (35 ani), muzician cu numeroase distincții la concursuri internaționale de jazz, contrabasistul Michael Acker (31 ani) și bateristul Iulian Nicolau (24 ani). Ansamblul a prezentat un program cu lucrări originale de Sorin Zlat, a cărui înregistrare va fi transmisă către juriul internațional Euroradio Jazz Competition.

În 15 mai 2020, juriul internațional va anunța care sunt cele 4 ansambluri invitate să concureze în finala care va avea loc în Franța, la festivalul Jazz in Marsiac. Festivalul se desfășoară în perioada 24 iulie - 10 august 2020. 

Apreciind talentul și evoluția de înalt nivel a celor două triouri care s-au prezentat la etapa națională Euroradio Jazz Competition, Radio România Muzical le-a oferit posibilitatea de a realiza înregistrări speciale în studiourile Radio România. 

Membrii Sorin Zlat Trio vor fi prezenți în studioul Radio România Muzical vineri, 14 februarie, ora 18.00, pentru un interviu în cadrul emisiunii Perpetuum mobile realizată de Lucian Haralambie.