ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.44 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Preselecția pentru Euroradio Jazz Competition are loc astăzi la Universitatea Națională de Muzică din București

Bookmark and Share
Publicat: joi, 13 Februarie 2020 , ora 0.00
Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București vă invită astăzi, 13 februarie 2020, la unconcert-eveniment inedit: preselecția națională pentru Euroradio Jazz Competition, ediția 2020. În urma înscrierilor online au fost selectate trei formații, din care juriul, alcătuit din jurnaliști Radio România Muzical și profesori ai Universității Naționale de Muzică din București, o va selecta pe cea care va reprezenta România la cel mai important concurs de jazz destinat tinerilor muzicieni, derulat sub emblema Uniunii Europene de Radio. Preselecția este organizată sub forma unui concert cu public ce va avea loc astăzi de la ora 18.00, în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București. Accesul publicului este liber, însă nu este permis după ora 18.00. Pe scenă vor evolua formațiile 7th Sense, Enzo Trio și Sorin Zlat Trio.
Ansamblul 7th Sense este format din Sergiu Bivol - trompetă, Lucas Cotreras - chitară, Sergiu Chirileasa - pian, Laura Benedek - bas și Anton Gabriel Matei - tobe. Enzo Trio este alcătuit din pianistul Vicenzo Deacu, contrabasistul Marin Alexandru și percuționistul Anton Gabriel Matei. Sorin Zlat Trio îi are în componență pe Sorin Zlat - pian, Michael Acker - contrabas și pe Iulian Nicolau - baterie.
Fiecare dintre cele trei ansambluri prezintă un program liber, de aproximativ 40 minute.
13 februarie este Ziua internațională a radioului, un motiv în plus de a sărbători alături de Radio România Muzical, care asigură înregistrarea preselecției, materialele audio rezultate urmând să reprezinte formația selectată de juriu în prima etapă a concursului internațional.
Irina Cristina Vasilescu