ACUM:
21.05
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.
Apoi: 23.30 De 10 ori despre... culturi muzicale naționale (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.

Știri muzicale din țară Înapoi

Începe ediția a X-a a Festivalului 'Cluj Modern'

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 7 Aprilie 2013 , ora 14.54

Astăzi, 7 aprilie 2013, începe, la Cluj-Napoca, ediția a X-a a festivalului "Cluj-Modern", eveniment care propune, până în 12 aprilie, concerte, spectacole de operă și balet și simpozionul "Capcane și riscuri ale comunicării intra-muzicale: terminologie, notație, interpretare" cu participanți din România, Italia și Germania.

Între formațiile care vor putea fi urmărite: Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Transilvania", ansamblul "Ars Nova" condus de Cornel Țăranu, ansamblul "Flauto Dolce", cvartetul "Arcadia", Trio "Contraste".

Deschiderea celei de-a X-a ediții a Festivalului "Cluj Modern" are loc, de la ora 19,00, la Opera Națională Română din Cluj. "Evadada" se numește spectacolul coupé de balet contemporan și operă dada propus de organizatori, un diptic reunind "La Deuxième Aventure (celeste) de Monsieur Antipyrine" de Ionică Pop și "Eva" - balet în șapte monologuri de Liviu Dănceanu, o premieră absolută.

Își dau concursul ansamblul "Ad hoc" condus de Matei Pop și Ansamblul de percuție al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" condus de Grigore Pop.

Ștefan Costache