ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Meridian la final

Bookmark and Share
Publicat: duminică, 10 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Iata care sunt evenimentele înscrise astăzi, în ultima zi a Festivalului Meridian. De la ora 11.00, în Sala Auditorium a Universității Național de Muzică din București are loc o Masă rotundă pe tema: "Societatea Internațională a muzicii contemporane" și percepția muzicii noi. Discuția coordonată de compozitoarea Diana Rotaru îi va mai include pe violonistul George Kentros din Stockholm, compozitorul Dan Dediu și violonista Diana Moș.
În aceeași sală, Auditorium, de la ora 17,00 este programat recitalul intitulat "Jungla electronică", în care George Kentros va interpreta la vioară și medii electronice opusuri semnate de Per Mårtensson, Marina Rosenfeld, Diana Rotaru, Mattias Sköld, Annie Gosfield, Tony Blomdahl dar și o primă audiție absolută semnată de George Kentros și Fredrik Olofsson.
Iar seara, de la 19.30, festivalul se încheie cu concertul intitulat "Wild Garden - Natural Born Rebels", un spectacol între performance și reality show ce are pe afiș nume componistice ca Douglas McCausland, Irinel Anghel & Aleksander Gabry¶ și Alex Chechile. Interpreți: Călin Torsan (saxofon, obiecte sonore, voce), Matei Gheorghe (theremin), Alexandra Dascălu, Alexandru Claudiu Maxim, Valentina Iordache, Alina Tofan, Luiza Mitu, Andrada Stan (performance).