ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Aniversare Radio România Muzical, pe 24 martie

Bookmark and Share
Publicat: luni, 23 Martie 2020 , ora 0.00
În ultimii trei ani, v-am obișnuit cu evenimente speciale pentru 24 martie, Ziua Radio România Muzical și Ziua muzicii clasice. Anul acesta, când împlinim 23 ani de existență, trăim timpuri excepționale - toate evenimentele cu public au fost amânate sau anulate, incertitudinea domină. Am abandonat planurile noastre inițiale de sărbătoare, însă nu am renunțat la a aduce mesajul că muzica clasică este pentru toți, că muzica bună ne unește și ne face mai buni.
De ziua Radio România Muzical, am invitat muzicieni români să susțină mini-recitaluri live pe facebook. Așa că pe 24 martie, începând cu ora 13.00 veți putea să-i urmăriți live, pe contul nostru facebook, pe violonista Ioana Cristina Goicea, Ansamblul Imago Mundi (flautistul Adrian Buciu și violoncelista Andreea Țimiraș), pianistul Cadmiel Boțac, pianistul Florian Mitrea, violistul Răzvan Popovici și pianista Cristiana Mihart, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, flautistul Matei Ioachimescu, Duo Parfenov (violonista Iuliana Geambașu-Munch), violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, violoncelistul Andrei Ioniță, pianista Axia Marinescu și violonistul Alexandru Tomescu.
Recitalurile pot fi urmărite în evenimentele de pe facebook create pentru fiecare în parte - marcați going pentru a fi siguri că le puteți urmări.

Zilele muzicii clasice se vor derula, ca în ultimii trei ani. Pe carturesti.ro, între 21 și 25 martie, 25% la toate discurile cu muzică clasică; în Librăriile Humanitas, între 21 și 24 martie, 15% reducere la discurile cu muzică clasică și pe www.libhumanitas.ro, în 21 și 22 martie.

Propunerile muzicale ale ascultătorilor vor fi difuzate zilnic, între 23 și 27 martie în emisiunea Musica viva.
Iar în 24 martie, de la ora 19.00, vă oferim înregistrarea unui recital pe care-l vedem acum ca emblematic: Amoroso cu violistul Răzvan Popovici, pianista Mara Dobrescu și violonista Sarah Christian. Evenimentul din 8 martie 2020 a fost ultimul care s-a derulat la Sala Radio înainte de debutul restricțiilor legate de pandemia globală.
Larisa Clempuș