ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
Concerte ale Orchestrei Naționale Radio
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 22.30 Interpretul zilei (R) Marile nume din prezent și din trecut.

Discurile anului 2019

Arhiva edițiilor anterioare: 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Walter Smith III: albumul 'In common 2' - Jazzy Hour, 14 iulie2020

Bookmark and Share


Album lansat pe 22 mai

Walter Smith III este un saxofonist inventiv și virtuoz, care și-a conturat cursiv și limpede propriile viziuni muzicale pe albume în care a decis totul, de la componența grupului până la direcția producției și a repertoriului, adaptând partitura la calitățile celor implicați.

Simțim asta cel mai clar pe producția "In Common", lansată în 2018 și continuată în 2020, deși e cam mult spus "continuare", având în vedere diferențele date de schimbarea muzicienilor și automat a identității sonore. Legătura pare mai degrabă conceptuală, în evoluție, cu punct comun în compozițiile lui Smith în tandem cu Matthew Stevens.

Sound-ul e mai unitar pe "In Common 2", piesele scrise într-o progresie mai ușor de urmărit, liniile intrigante de saxofon și chitară mai autoritar susținute de secția ritmică, iar deciziile soliștilor țin cont tot timpul de compania în care sunt derulate.

Cvintetul are doi lideri care se inspiră din propria imaginație precum și din universul muzical care le motivează munca, ca atare albumul este plin de idei excelente. Jazz-ul modern rămâne fascinant prin multitudinea de mijloace, prin expresivitatea dată de o tehnică impecabilă și prin imaginația inepuizabilă a artiștilor care-l dezvoltă.


Berti Barbera