ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Înapoi la: Emisiuni

Temă...cu variațiuni cu Liliana Staicu

Premiile Echo Klassik 2010
Duminică, 5 Decembrie 2010 , ora 10.00
Katherine Jenkins este unul dintre numele din ce în ce mai des auzite pe firmamentul artei vocale. Drumul parcurs de la eleva care cânta într-un cor din Țara Galilor la mezzosoprana care vinde sute de mii de exemplare ale albumelor sale apărute sub egida unor importante case discografice a fost parcurs sub semnul unei stele norocoase.
Tradiție și contemporaneitate
Duminică, 28 Noiembrie 2010 , ora 10.00
Aduc astăzi în prim plan două nume cu rezonanță în lumea artistică a ultimilor ani. Și voi începe cu cel pe care New York Times îl descria ca fiind "un pianist cu interpretări magistrale, profund și plin de temperament"- norvegianul Leif Ove Andsnes.
Demult am simțit nevoia unei emisiuni dedicate exclusiv actualității muzicale internaționale. Pentru că zilnic, ceva extrem de interesant și important se întâmplă în această lume în continuă dinamică; zilnic au loc lansări oficiale de albume semnate de nume celebre din sfera artei interpretative sau apariții discografice ale unor tineri ce promit să devină, la rândul lor, maeștri; zilnic, pe marile scene ale lumii au loc premiere, concerte și spectacole de răsunet, printre protagoniști aflându-se adesea și artiști români.

Despre acestea și multe altele voi încerca să vă țin la curent în fiecare săptămână în cadrul noii emisiuni de la Radio România Muzical – Temă… cu variațiuni. Și pentru că îmi doresc să vă ofer mai mult decât o producție radiofonică, pe această pagină veți regăsi, de multe ori, extensia video a subiectelor pe care vi le propun.

Temă… cu variațiuni: actualitate muzicală internațională în fiecare duminică de la ora 10,00 și în reluare, joi, de la ora 20,00.
Liliana Staicu