ACUM:
22.40
Interpretul zilei (R)
Marile nume din prezent și din trecut.
Urmează: 23.40 De 10 ori despre... culturi muzicale naționale (R) Un serial de inițiere, mai ales, pentru tinerii ascultători.
Apoi: 0.00 De 10 ori despre... culturi muzicale naționale (R)

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Opera din Brașov

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 14 Octombrie 2015 , ora 0.00

Opera Brașov organizează astăzi două evenimente. De la ora 11.00, în Sala Operei, copiii sunt așteptați la spectacolul "Gulliver în Țara Piticilor", pe un scenariu scris de Silvia Kerim și muzica compusă de Marius Țeicu. Regia spectacolului îi aparține Andei Tabacaru Hogea, iar din distribuție fac parte Mugurel Oancea, Nicolae Zaharia, Alina Ichim ș.a.

Aceeași instituție lirică prezintă la Muzeul "Casa Mureșenilor" tot astăzi, 14 octombrie 2015, de la ora 17.00, un nou eveniment din ciclul Recitalul de la ora 5, intitulat "Operă, operetă, musical". Participă: soprana Simona Manole Mărcan, soprana Lăcrămioara Schuller, mezzosoprana Asineta Răducan, baritonul Adrian Mărcan, actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche. Artiștii Operei Brașov au pregătit fragmente din "Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini, "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart, "Vânzătorul de păsări" de C. Zeller, "Victoria și-al ei husar" de P. Abraham sau "My Fair Lady" de Fr. Loewe.