ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu - Hermannstadt

Bookmark and Share
Publicat: joi, 9 Mai 2013 , ora 16.06

București, 9 mai 2013 - Fundația Română pentru Excelență în Muzică anunță prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Sibiu - Hermannstadt, acțiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Festivalul va prezenta, timp de o săptămână (24-31 mai 2014), o serie de concerte susținute de tineri muzicieni români împreună cu artiști de renume internațional.

În aceeași perioadă, se va desfășura și Academia Festivalului, creată pe modelul atelierelor pictorilor Renașterii, unde artiști consacrați vor împărtăși din experiența lor tinerilor muzicieni români, printr-o colaborare colegială.

Inițiatorul festivalului este dirijorul român de renume internațional Christian Badea, recunoscut pentru activitatea sa muzicală în cele mai mari centre artistice ale lumii, de la Carnegie Hall și Metropolitan Opera din New York la Suntory Hall din Tokyo, Concertgebouw din Amsterdam, Opera de Stat din Viena, Salle Pleyel din Paris și Sydney Opera.

Christian Badeaa înființat Fundația Română pentru Excelență în Muzică în 2011, "din dorința de a sprijini dezvoltarea artistică a generației tinere de muzicieni români, prin colaborarea cu cei mai mari artiști ai lumii".

"Suntem încântați să avem la Sibiu un eveniment de o asemenea talie, fapt pentru care îi felicit pe organizatori, atât pentru ideea evenimentului de lansare cât și pentru alegerea drept scenă pentru acest concert a uneia dintre bisericile emblematice ale Sibiului. Acustica specială a Bisericii Catolice va complimenta atât piesele muzicale incluse de organizatori în program, dar și măiestria incontestabilă a dirijorului Christian Badea. Mă bucur că am putut să sprijinim acest concert de lansare și așteptăm cu plăcere ediția de debut a Festivalului Internațional de Muzică Sibiu în 2014." - a declarat primarul Sibiului, domnul Klaus Iohannis.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu - Hermannstadt va fi lansat pe 24 mai 2013, printr-un concert de gală care va avea loc la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu, la ora 19:30. Programul va cuprinde: Anotimpurile de A. Vivaldi, cu ansamblul baroc La Stravaganza - solist Giuliano Carmignola și Simfonia "Jupiter" K. 551 de W.A. Mozart, interpretată de orchestra Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea.

Concertul de Gală beneficiază și de sponsorizarea Raiffeisen Bank România. "Când un muzician cum este domnul Christian Badea pornește un astfel de proiect trebuie să te implici. Raiffeisen Bank susține artiștii români și proiectele care aduc atât o experiență culturală de calitate, cât și oportunitatea de învățare pentru tinerii artiști. Festivalul Internațional de Muzică Sibiu întrunește toate aceste calități." - afirmă Steven van Groningen, CEO, Raiffeisen Bank.