ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Manifestări muzicale la Iași

Publicat: miercuri, 31 Octombrie 2012 , ora 18.57

Agenda celei de-a 16 ediții a Festivalului Muzicii Românești include astăzi un concert în care sunt prezentate, cu titlul « Tineri creatori », lucrări compuse de studenți de la Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea Națională « George Enescu » Iași, Academia de Muzică « Gheorghe Dima » Cluj-Napoca și Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice Chișinău. Partea a II-a a concertului poartă titlul « Profesori creatori și interpreți » și are în program Sonata pentru pian de Cătălin Crețu, interpretată de Ionela Butu și un portret componistic Iulia Cibișescu-Duran, în interpretarea duo-ului Art Contrast, format din violonistul Eugen Cibișescu-Duran și pianista Iulia Cibișescu-Duran. Concertul are loc de la ora 11 în Sala « Eduard Caudella » a Universității de Arte « George Enescu » din Iași.

Tot în Festivalul Muzicii Românești de la Iași are loc, de la ora 19,00, în Sala « Ion Baciu » a Filarmonicii Moldova, un concert coral susținut de Corul academic « Gavriil Musicescu », dirijat de Doru Morariu. Pe afiș sunt înscrise lucrări de Irina Odăgescu, Dan Buciu, Gavriil Musicescu, Felicia Donceanu, Alexandru Pașcanu, între alții.

Opera Națională Română din Iași prezintă astăzi baletul pantomimă La fille mal gardée, aranjament de dansuri populare franceze aparținând unui compozitor necunoscut. Spectacolul este găzduit de Teatrul Național din Iași, în regia și coregrafia lui Mihai Babușka. Din distribuție fac parte balerinii Mariko Kawahigashi, Keigo Ueshima, Dan Berihoi, Cătălin Pandel și Gheorghe Iftinca. Ora de începere este 18.30.