ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Pași de dans grecesc cu Radio Constanța, spre recordul mondial de sirtaki

Bookmark and Share
Publicat: luni, 16 Mai 2016 , ora 10.58

Orașul Constanța are șansa de a intra în Cartea Recordurilor prin organizarea celui mai amplu dans grecesc din lume. Aproximativ șase mii de oameni sunt așteptați, pe 28 mai, să danseze simultan pe ritmurile celebrului sirtaki.

Pe faleza din fața sediului Radio Constanța/Radio Vacanța au avut loc, sâmbătă, 13 mai, aproape două ore de repetiții generale. Sute de voluntari de toate vârstele au învățat pașii și coregrafia, sub îndrumarea instructorului de dans Teodora Pârlea, coordonatorul Ansamblului Elpis.

Inițiativa organizării evenimentului demn de Cartea Recordurilor aparține Comunității Elene Elpis Constanța al cărei președinte, Anton Antoniadis, a făcut un apel către cei pasionați de muzică și dans să se alăture echipei elene de la Constanța. Pentru a doborî recordul anterior, stabilit de Grecia, este nevoie de 5.615 dansatori: "Ne place să vedem oamenii cu zâmbetul pe buze, ne place să ridicăm acest oraș, și, mai ales, această țară, pentru că, în primul rând, suntem români, apoi suntem greci, armeni… Lumea vine cu zâmbetul pe buze, se bucură de dans, iar Radio Constanța a dovedit, astăzi, încă o dată, că este un prieten al constănțeanului. Vrem să vedem lumea înlănțuită, în suflete, pentru cinci minute, cât durează dansul, indiferent de religie, de etnie", a declarat, pentru Radio Constanța, Anton Antoniadis.

Dansul sirtaki a devenit cunoscut pe tot globul mai ales din filmul Zorba grecul, pasiunea pentru aceste ritmuri fiind practic fără vârstă. De aceea, organizatorii sunt optimiști că, pe 28 mai, Constanța ar putea intra în Guiness Book, mulți dintre participanții la dans venind din Grecia, Turcia, Bulgaria, dar și din țări mai îndepărtate.