ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel, marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Comunicat de presă al Consiliului de Onoare al SRR

Bookmark and Share
Publicat: joi, 12 Mai 2016 , ora 10.29

În urma scrisorii publicate de mai multe organizații neguvernamentale, Consiliul de Onoare al Societății Române de Radiodifuziune face următoarele precizări:

Consiliul de Onoare este o instanță internă de arbitraj, constituită în baza prevederilor art. 10 lit. e) din Legea nr. 41/1994, privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune. Consiliul are ca obiect de activitate soluționarea divergențelor privitoare la aplicarea Statutului jurnalistului de radiodifuziune, document adoptat de Consiliul de Administrație al SRR pe baza avizului comisiilor de resort din Parlamentul României.

Consiliul de Onoare este un for independent, care nu se subordonează niciunei structuri de conducere. Membrii consiliului sunt aleși prin vot de Plenul jurnaliștilor din SRR și își desfășoară activitatea în baza propriului regulament de organizare și funcționare, urmărind respectarea normelor editoriale și etice cuprinse în legea nr.41/1994, Statutul jurnalistului de radiodifuziune și reglementările interne.

Consiliul de Onoare are rolul de a audia, analiza și media situațiile conflictuale cu incidență asupra domeniului editorial, concluzionând cu recomandări pe care le adresează părților implicate și conducerii instituției.

În privința subiectului la care se face referire în scrisoarea sus-amintită, Consiliul de Onoare precizează că a primit o sesizare la adresa celor trei jurnaliști menționați în scrisoare, sesizare care se află în curs de analiză, în vederea soluționării.

Precizăm că, până la soluționarea sesizării, Consiliul de Onoare nu se poate pronunța în privința acesteia și nici nu va face publice date privind rezultatele analizei în curs.

În consecință, Consiliul de Onoare respinge orice încercare de imixtiune în activitatea sa, precum și orice tentativă de presiune asupra membrilor săi.