ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Noaptea Muzeelor. Pro și contra. Maraton live la Radio România Cultural

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 13 Mai 2015 , ora 10.50
Radio România Cultural vă invită sâmbătă, 16 mai 2015, între orele 21.00-24.00, la un maraton în direct dedicat Nopții Muzeelor!

Echipa noastră va transmite în direct (audio si video) de la Muzeul Național de Artă al României. Invitați speciali vor fi: regizorul Radu Afrim, Adrian Silvan Ionescu - directorul Institutului de Istoria Artei, dirijorul Tiberiu Soare și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. Pro sau contra acestei manifestări, argumentele oamenilor de cultură vor fi cu siguranță importante pentru cei ce decid să iasăsau din contra, să nu iasăîn aceasta noapte pentru a vizita gratuit aceste instituții care în restul anului nu se bucură (poate) de o așa mare popularitate.

În premieră, reporteri vor fi și ascultătorii Radio România Cultural care au fost invitați în prealabil să se înscrie prin telefon sau email. Ei vor lua pulsul manifestărilor din orașul lor. Moderatori: Sorina Goia și Radu Croitoru.

Vom veni cu informații "de culise" de la muzeografii care trebuie să facă față numărului, uneori neașteptat de mare de vizitatori, aceștia din urmă fiind invitați permanent să intervină în emisiune de la fața locului pentru a-și spune "la cald" impresiile. Vom vorbi despre protestele ce au loc cu acest prilej, despre felul cum un om obișnuit se raportează la un astfel de spațiu, cum trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu și atractiv dar și despre experiențele fiecăruia dintre noi în muzeele din România și din lume.

Ne puteți asculta și vedea pe frecvențele din toată țara, pe www.radioromaniacultural.ro sau pe aplicația mobilă descărcată gratuit din appstore si googleplay!

În "Noaptea Europeană a Muzeelor", atât în în Europa cât și în întreaga lume, milioane de vizitatori iau cu asalt instituțiile de cultură ce devin astfel mai vii și mai primitoare, oferind - cu acest prilej - acces la exponatele lor mai puțin vizitate dar și organizând evenimente special dedicate.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a unsprezecea ediție. Evenimentul este patronat, în mod tradițional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.