ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Nou record: peste 13.000 de vizitatori la Târgul GAUDEAMUS - Radio România de la Craiova

Bookmark and Share
Publicat: luni, 2 Martie 2015 , ora 10.57

Caravana GAUDEAMUS 2015 a debutat la Craiova sub cele mai bune auspicii. Târgul GAUDEAMUS - Radio România, derulat în intervalul 25 februarie - 1 martie sub motto-ul "Cu o carte... se face primăvară!" a ajuns la ora bilanțului cu cifre record: peste 13.000 de vizitatori, 64 de expozanți reuniți în 40 de standuri, 82 de evenimente culturale, o suprafață de peste 330 mp de standuri (cu 10% mai mult decât la ediția precedentă).

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de a XIV-a ediție, a fost organizat de Radio România și s-a desfășurat în foaierul Teatrului Național "Marin Sorescu". Partener principal: Radio România Oltenia - Craiova.


Premiile Târgului GAUDEAMUS Craiova 2015,
decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică, 1 martie, la ora 12.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului

· Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 - Editura Niculescu, locul 2 - Curtea Veche Publishing și locul 1 - Editura Humanitas;

· Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată "O scurtă istorie ilustrată a românilor" de Neagu Djuvara, volum publicat de Editura Humanitas;

· Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuvântul Libertății" - secțiunea publicații, postului Radio Sud - secțiunea radio și postului TVR Craiova - secțiunea TV; deși posturile Radio România au primit cele mai numeroase voturi, acestea nu au intrat în competiție, dat fiind statutul de organizator al instituției.

Un premiu special, pentru stimularea interesului pentru lectură în rândul studenților, a fost acordat Editurii Universitaria (Universitatea din Craiova).

Premiul Educația, oferit de către organizatori uneia dintre instituțiile de învățământ participante, a revenit Academiei de Studii Economice din București.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Andra Victoria Stoedin, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Craiova. Premiul constă într-o ținută vestimentară oferită de Casa de Modă Ilinca. Câștigătorii premiilor acordate la Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului au fost: doamna Mihaela Păișanu - un sistem audio oferit de către Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova, doamna Paula Eliza Axente - Duligean și domnul Gheorghe Cazacu - ambii, câte o tabletă oferită de Rotary Club Craiova.

Președintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS Craiova 2015 a fost domnul Gabriel Coșoveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Craiova.


Proiecte Radio România - GAUDEAMUS

· Finala zonală a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", organizată de Radio România Oltenia - Craiova. Câștigătorii concursului, desemnați de un juriu format din profesori de limba română, au fost: Olivia Voican (Colegiul Național "Elena Cuza" din Craiova) - locul 3, Anabel Orăscu (Colegiul Național "Elena Cuza") - locul 2 și Maria Florina Tohăneanu (Colegiul Național "Carol I" din Craiova) - locul 1. Premiile au constat în sume de bani destinate achiziției de cărți din târg, oferite de organizatori. Ocupanta locului 1 va participa la finala națională a concursului, care va avea loc cu prilejul ediției a XXII -a a Târgului Internațional GAUDEAMUS - Carte de Învățătură (București, 18 - 22 noiembrie a.c.).

· Invitați de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează și recompensează performanțele obținute pe plan internațional de către reprezentanții la vârf ai învățământului românesc, cu prilejul evenimentelor din cadrul programului LECTURA. Invitații de nota 10 ai Târgului GAUDEAMUS Craiova 2015, elevi din județul Dolj și din județele limitrofe, premiați la olimpiade internaționale la diferite discipline, au fost: Dumitru Călugăru (Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Dan Mircea Mirea (Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova), Ioan - Laurențiu Ploscaru (Colegiul Național "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) și Izabela Tiberiade (Colegiul Național "Carol I" din Craiova). Premiile au fost oferite de Radio România și Automobile Dacia.

· Cărțile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților (editurile Casa Radio și Semne - Artemis) și a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiție care durează de la primele ediții ale Târgului Internațional GAUDEAMUS (Coșul Târgului). Cele circa 1.200 de volume donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Craiova vor avea ca destinație un centru pentru bătrâni din Craiova.


Partenerii organizatorilor au fost, la această ediție:
BRD Groupe Société Générale - partener principal al Caravanei GAUDEAMUS 2015, Ministerul Culturii, Automobile Dacia, Rotary Club Craiova, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova, Hotel Parc, Casa de Modă Ilinca, cotidianul Cuvântul Libertății - partener media. Un eveniment organizat de RADIO ROMÂNIA

Următoarea etapă a Caravanei GAUDEAMUS 2015 este Târgul GAUDEAMUS Cluj-Napoca, eveniment care va avea loc în perioada 22 - 26 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii.

Pentru detalii suplimentare privind această ediție a Târgului GAUDEAMUS Craiova, vă rugăm să accesați website-ul www.gaudeamus.ro , unde sunt de asemenea disponibile catalogul participanților și programul integral al evenimentelor, sau să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Cornelia Scarlat (tel. 0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro) și Ioana Lădaru (0742 107 583, e-mail ioanaladaru@yahoo.com ).