ACUM:
19.00
A piacere
Lucrări din repertoriul clasic, cu o nuanță de weekend
Urmează: 20.00 Beethoven - 250 ani de nemurire (R)
Apoi: 21.00 Opera în interpretări de referință Mari compozitori, mari interpreți.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Victor Ponta: 'Eu am puterea să merg, împreună cu restul românilor, pe drumul spre România corectă'

Bookmark and Share
Publicat: joi, 24 Aprilie 2014 , ora 16.16

Victor Ponta, Primul Ministru al României, a fost astăzi invitatul lui Victor Caraculacu în emisiunea Probleme la zi la Radio România Actualități. Primul Ministru a dat din nou asigurări că nu vor fi probleme cu plata pensiilor și a salariilor până la sfârșitul anului. "România are o rezervă de bani și orice s-ar întâmpla în Europa sau Ucraina își poate asigura sută la sută pensiile, salariile și funcționarea instituțiilor publice", a declarat astăzi premierul Victor Ponta la radioul public. "Este un anunț pe care îl fac cu toată responsabilitatea, pentru toți acei pensionari și angajați în domeniul public."

El a mai precizat că "statul are disponibilitatea necesară de a plăti pensiile și salariile și nu este nevoie să apelăm la FMI, să împrumutăm din altă parte sau să luăm vreo măsură extremă".

Premierul a mai spus că nu vor fi mărite taxele actuale, de altfel, potrivit unei analize a ministrului finanțelor, pot fi eliminate peste 70 de "taxe parafiscale", iar pierderea la buget "va fi una mică", de aproximativ 2 milioane de lei.


Un post public dovedește că poate fi și eficient și bine administrat din punct de vedere financiar

"Sunteți cel mai ascultat post și vă felicit pentru asta și mă bucur că, iată, un post public dovedește că poate fi și eficient și bine administrat din punct de vedere financiar. Mă gândesc că, din păcate, la Televiziune lucrurile merg mai prost", a mai spus Primul Ministru.

"Nu vreau să închei până nu vă felicit încă o dată pentru faptul că dovediți că poate exista media independentă și media performantă, chiar așa, de stat, cum se spune, și nu pot decât să vă urez mult succes în continuare cu instituția pe care o reprezentați".