ACUM:
19.00
Stagiunea muzicală Radio
În direct, Orchestra Națională Radio.
Urmează: 21.00 Antonin Dvorák
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Deschiderea de stagiune la Scala din Milano, în direct la Radio România Muzical

Bookmark and Share
Publicat: luni, 5 Decembrie 2011 , ora 15.17

7 decembrie este un reper pentru iubitorii operei din întreaga lume, pentru că această dată marchează simbolic, în fiecare an, debutul de stagiune într-unul dintre cele mai exclusiviste teatre lirice ale lumii.

Pentru al 11-lea an consecutiv, Radio România Muzical preia în direct spectacolul care deschide stagiunea 2011-2012 la Teatro alla Scala din Milano. Miercuri, 7 decembrie, de la ora 18,50, poate fi ascultată opera "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, cu o distribuție de excepție: Peter Mattei în rolul titular, Anna Netrebko - Donna Anna, Barbara Frittoli - Donna Elvira, Bryn Terfel - Leporello. Dirijorul spectacolului va fi celebrul Daniel Barenboim, cel care deține începând cu stagiunea 2011-2012 și funcția de director muzical al Teatrului Scala din Milano.

În 7 decembrie, teatrul milanez prezintă o nouă punere în scenă a operei "Don Giovanni" de Mozart, în regia lui Robert Carsen.

Spectacolul este comentat în direct de Luminița Arvunescu și invitatul ei, dr. Stephan Poen, un cunoscător al realităților teatrelor italiene de operă.

Transmisiunea directă este preluată și de Radio România Cultural.

Radio România Muzical poate fi recepționat pe frecvențele de 97,6 și 104,8 FM sau live online la www.romania-muzical.ro.