ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Creații contemporane românești
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Evenimente Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' la Radio România Muzical

Bookmark and Share
Publicat: luni, 29 August 2011 , ora 16.08
Concerte în direct sau înregistrate

La Radio România Muzical ascultați în direct 49 de concerte și alte 20 de concerte înregistrate și difuzate la doar câteva zile după concert, capete de afiș rămânând seriile de "Recitaluri și concerte camerale" (Ateneu, ora 17), "Concertele de la miezul nopții" (Ateneu, ora 22,30), "Mari orchestre ale lumii" (Sala Mare a Palatului, ora 19,30). Pentru a răspunde interesului publicului, acele concerte pentru care artiștii nu au acordat dreptul de a fi transmise în direct, sunt difuzate la doar câteva zile după înregistrare.

Radio România Muzical va înregistra în totalitate Concursul Internațional "George Enescu"(3-10 septembrie) a cărui gală va fi transmisă în direct pe data de 11 septembrie, precum și Seminarul internațional de Muzicologie "George Enescu" (8-11 septembrie).

Pauzele transmisiunilor directe au ca punct forte interviurile în exclusivitate realizate cu oaspeții festivalului, precum și opiniile "la cald" exprimate în direct de melomanii avizați.

Agenda Festivalului "George Enescu"

Agenda Festivalului "George Enescu", difuzată zilnic în perioada 1-26 septembrie imediat după Radiojurnalul orei 13,00, va reflecta prin opinii, știri, interviuri, reportaje, cele mai importante evenimente ale festivalului, inclusiv manifestările conexe: Piața festivalului, conferințe de presă, lansări, expoziții, etc. O noutate legată de Agenda festivalului este prezența opiniilor solicitate jurnaliștilor străini acreditați la eveniment.

Concerte transmise în rețeaua Uniunii Europene de Radio


În calitate de membru al Uniunii Europene de Radio (organism ce reunește radiourile publice europene ca membri titulari, dar are și membri asociați pe continentul american și cel asiatic), Radio România Muzical va oferi partenerilor 70 de concerte: Festivalul Internațional "George Enescu" se transformă astfel, pe calea undelor, într-un eveniment global.

Standul Radio România Muzical în Piața Festivalului


Radio România Muzical va fi prezent în Piața Festivalului pe toată durata acesteia (2-18 septembrie) cu stand propriu, unde trecătorii pot afla noutăți despre postul nostru, dar și să achiziționeze CD-uri sau cărți din Librăria Humanitas prezentă la standul Radio România Muzical.

Concert organizat de RRM în Piața Festivalului

În 16 septembrie, Radio România Muzical organizează pe scena din Piața Festivalului, de la ora 20,00, un concert susținut de formația vocal-instrumentală "Anton Pann" condusă de Constantin Răileanu, cu un program ce reînvie muzica românească veche.