Arhivă : Cronici Înapoi

Librăria Humanitas Kretzulescu are propriul etaj muzical!

Publicat: joi, 23 Decembrie 2010 , ora 12.58

În preajma Sărbătorii Nașterii Domnului, sentimentul bucuriei plutește în aer. Cei care au vizitat miercuri, 22 decembrie 2010, Librăria Humanitas Kretzulescu au avut prilejul să descopere acest lucru în cadrul inaugurării Etajului Muzical al librăriei - locul unde va putea fi găsită, de acum înainte, o colecție discografică diversă. Dincolo de rafturile pe care au fost expuse compact-discuri cu mezzo-soprana Cecilia Bartoli, pianiștii Ivo Pogorelich, Maurizio Pollini sau violonistul Jordi Savall, de la etajul muzical au răsunat vocile tinere ale membrilor Corului "Sound" condus de Voicu Popescu, invitați să susțină un concert de colinde.

Și pentru că am amintit mai devreme de atmosfera Crăciunului, trebuie să recunosc faptul că atât programul muzical, cât și modul în care a fost redat mi-au sugerat sonoritățile unor clopote de sărbătoare - în colinde ca Mărire-ntru cele nalte de Nicolae Lungu sau După datini colindăm de Alexandru Pașcanu. Totodată, ansamblul dirijat de Voicu Popescu a interpretat Podobia din Oratoriul Bizantin de Crăciun Nașterea Domnului de Paul Constantinescu - moment ce a făcut trecerea spre cea de-a doua surpriză a serii: prezentarea celui mai recent disc lansat sub egida Editurii Casa Radio, chiar cu opusul menționat, al lui Paul Constantinescu. Tiberiu Comandașu, reprezentant din partea Editurii Casa Radio, a vorbit despre înregistrarea ce a fost realizată sub bagheta dirijorală a lui Horia Andreescu și care i-a avut ca soliști pe soprana Sanda Șandru, mezzo-soprana Claudia Codreanu, tenorul Ionel Voineag și basul Pompeiu Hărășteanu.

Este adevărat că Etajul Muzical al Librăriei Humanitas Kretzulescu s-a dovedit neîncăpător pentru publicul dornic să asculte concertul Corului "Sound", însă de această dată spațiul limitat a favorizat comunicarea dintre public și ansamblu, iar eforturile muzicienilor au fost răsplătite așa cum se cuvine în această perioadă: cu mere și covrigi.


Alexandra Cebuc