Agenda de concert Înapoi

Violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Ladislau Horvath în primul concert din Noul An la Sala Radio!

Publicat: joi, 10 Ianuarie 2019 , ora 10.30

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU - artistul care recent (pe 19 noiembrie 2018) a câștigat din nou concursul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Filarmonica "George Enescu" pentru dreptul de a cânta, până în 2023, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, va concerta la început de an pe scena Sălii Radio, într-un concert 100% HAYDN!

Concertul prezentat miercuri, 16 ianuarie (19.00) de Orchestra de Cameră Radio se va derula sub bagheta unui invitat special: LADISLAU HORVATH. Muzician cu o bogată carieră internațională, Ladislau Horvath este concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, în cadrul căreia colaborează de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta.

Considerat adesea ca "părintele simfoniei", prieten și mentor al lui Mozart și Beethoven, Joseph Haydn este unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile : a creat 104 simfonii, aproape 90 de lucrări pentru cvartet de coarde, 62 de sonate pentru pian, numeroase concerte, oratorii ș.a. În 2019, de la trecerea sa în neființă se împlinesc 210 ani.

În concertul de la Sala Radio veți asculta trei dintre creațiile sale: Uvertura operei L'Isola disabitata, Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 și Simfonia nr. 101 - Ceasornicul.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.