ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Agenda de concert Înapoi

Un concert italian - Orchestra Română de Tineret la Catedrala Sf. Iosif pe 05 decembrie

Bookmark and Share
Publicat: marți, 3 Decembrie 2019 , ora 9.21

Orchestra Română de Tineret va susține un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie 2019, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosifdin București, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca, concertul fiind organizat de Ambasada Italiei la București și Centrul Național de Artă Tinerimea Română.

Programul va cuprinde cele mai cunoscute și îndrăgite teme ale barocului italian, de la A. Vivaldi - Concertul pentru vioară și orchestră de coarde "Iarna", A. Marcello - Concertul pentru oboi și orchestra de coarde în re minor, T. Albinoni - Concertul pentru oboi și orchestra de coarde în re minor, L. Boccherini - Fandango pentru orchestră de coarde, D. Cimarosa - Concert pentru oboi și orchestra de coarde, O. Respighi - Antiche arie e danze. Suita nr. 3.

Adevărați specialiști ai acestui minunat stil muzical, membrii Orchestrei Române de Tineret nu sunt la primul proiect de acest gen, anul trecut având o remarcabilă prezență dedicată muzicii italiene pe prestigioasa scenă Santa Cecilia din Roma.