Agenda de concert Înapoi

Ultima simfonie a lui Mozart: 'Jupiter', dirijată de Olivier Robe la Sala Radio!

Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 12.36

Miercuri, 12 iunie, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune publicului un frumos program construit în jurul lui MOZART și al compozitorului rus SERGHEI PROKOFIEV. Dintre cele peste 600 de lucrări pe care ni le-a dăruit geniul mozartian, veți asculta la Sala Radio ultima și cea mai lungă simfonie semnată de Amadeus - Simfonia nr. 41, supranumită "Jupiter" - dar și Sinfonia Concertantă în Mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră, prilej de a-i aplauda pe CRISTINA ANGHELESCU - vioară și TEODOR COMAN - violă.

În prima parte a serii veți aprecia și Simfonia nr. 1 de Prokofiev - supranumita "Clasică" datorită inspirației din lucrările lui Haydn și Mozart. Partitura a avut premiera absolută la Sankt Petersburg, în 1981, chiar sub bagheta compozitorului.

La Sala Radio o veți aprecia sub bagheta dirijorului francez OLIVIER ROBE, care și-a urmat studiile muzicale la Conservatorul Superior din Paris și la Essen (Germania) și s-a specializat în dirijat de orchestră în Finlanda. Acesta a asigurat recent conducerea muzicală a unor ansambluri ca: Bangkok Symphony Orchestra - Thailanda, Thuringia Philharmonic Orchestra - Germania și Flanders Philharmonic Orchestra - Belgia.