Evenimentele săptămânii Înapoi

Summer Night Concert la Schönbrunn!

Publicat: luni, 24 Iunie 2019 , ora 11.46

Emisiunea "Concerte de cinci stele" de luni 24 iunie, de la ora 15,30, vă propune o călătorie imaginară la Schönbrunn unde Orchestra Filarmonicii din Viena a susținut la 20 iunie 2019 un concert de excepție sub bagheta lui Gustavo Dudamel, dirijor născut în Venezuela în 1981. Acum 10 ani el a fost numit în locul finlandezului Esa-Pkka Salonen la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles iar în 2017 Gustavo Dudamel a dirijat Concertul de Anul Nou de la Viena, așadar o altă colaborare minunată cu Orchestra Filarmonicii din capitala austriacă. Gustavo Dudamel avea atunci 35 de ani și a fost desemnat cel mai tânăr dirijor, până în prezent, care a condus tradiționalul Concert de Anul Nou de la Viena.

Îl veți putea urmări acum pe Gustavo Dudamel într-un "Summer Night Concert" organizat la palatul Schönbrunn, cu lucrări de Leonard Bernstein, Johann Strauss, Samuel Barber, dar și surprize muzicale printre care coloana sonoră a filmului "Casablanca" sau "The stars and stripes forever" de John Philip Sousa.

O seară minunată desfășurată în grădinile Palatului Schönbrunn, cu o invitată de onoare, pianista Yuja Wang, recunoscută la nivel internațional încă de la vârsta de 21 de ani, interpretările sale fiind cotate "de o rară inteligență și bun gust". O veți recunoaște pe Yuja Wang în faimoasa "Rhapsody in blue" de George Gershwin.


Laura Ana Mânzat