ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ștefan Baciu, ales în Biroul Executiv FIJET

Bookmark and Share
Publicat: miercuri, 28 Septembrie 2016 , ora 12.38

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism - FIJET și-a desemnat prin vot noua conducere, în cursul celui de-al 58-lea Congres, organizat între 22 și 27 septembrie la Moscova. Președintele Clubului Presei de Turism - FIJET România, colegul nostru de la RRI, Ștefan Baciu, a fost ales în Comitetul Executiv al FIJET, alături de alți 6 membri: Salah Attia (Egipt), Delal Atamdede (Turcia), Maria del Mar Garcia Aguilo (Spania), Plamen Starev (Bulgaria), Natalya Tarasenko (Rusia) și Tina Cubrilo (Croația).

Ștefan Baciu este jurnalist la Radio România Internațional și, de peste 20 de ani, realizează rubrici și emisiuni turistice. În 2007, alături de alți 33 de jurnaliști, a devenit membru fondator al Clubului Presei de Turism - FIJET România, iar în februarie 2016 a fost ales președintele organizației.

FIJET, Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, fondată în 1954, are peste 700 de membri din circa 30 de state ale lumii. Începând din 1971, FIJET a acordat celebrul trofeu Mărul de Aur unor destinații turistice de excelență, unor inițiative deosebite sau unor personalități care au contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

România a obținut 5 astfel de trofee, în 1974 pentru mănăstirile cu picturi murale din Bucovina, în 2009 pentru Delta Dunării, Mărginimea Sibiului și pentru compania aeriană Blue Air, cel mai recent fiind atribuit în 2014 municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale celebrului sculptor Brâncuși.