Recomandări Înapoi

'Star Wars: Ultimii Jedi' la emisiunea 'Note din Filme' din 17 decembrie 2017

Publicat: marți, 12 Decembrie 2017 , ora 12.49

De câțiva ani încoace, luna decembrie, deja încărcată de o multitudine de tradiții, a mai căpătat una: inevitabil apare un film din franciza 'Star Wars'. Această renaștere a universului, apărută odată cu achiziția studioului Lucas Film de Disney, a dat naștere unei noi trilogii, unde ne aflăm în prezent la cel de-al doilea episod, dar și a numeroase spin-off-uri.

'Episodul VIII: Ultimii Jedi', peliculă scrisă și regizată de Ryan Johnson, este continuarea directă a poveștii lui Rey, interpretată de Daisy Ridley, noua protagonistă a seriei. Dintre actorii îndrăgiți pe care îi reîntâlnim în această peliculă, am putea aminti pe Mark Hamill, în rolul Luke, Carrie Fisher, pentru ultima dată în rolul Prințesei Leia, dar și Adam Driver, cel care dă viață noului antagonist, Kylor Ren.

Printre vechii membri ai echipei se întoarce desigur și compozitorul John Williams. Muzicianul în vârstă de 85 de ani semnează deja cea de-a opta coloană sonoră pentru saga familiei Skywalker și readuce în urechile publicului temele adânc întipărite în mentalul colectiv.

Vă invit și pe dumneavoastră să redescoperiți aceste muzici duminică, 17 decembrie, de la ora 17.30, în cadrul emisiunii 'Note din Filme'.

Radu Mihalache