ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Agenda de concert Înapoi

Stagiunea 'Prologul festivalului' - Recital 8 - ultimul recital al stagiunii

Bookmark and Share
Publicat: marți, 4 Iunie 2019 , ora 8.36

SABIN V. DRĂGOI - 125 de ani de la naștere și contemporanii săi interpretați de: CORINA BOLOLOI (lect. univ. dr. la UNMB) - vioară, ANDREEA NOVAC (solistă ONB) - soprană, DIANA SPÂNU-DĂNILĂ - pian, MIHNEA ANTON DRĂGOI - pian; HORIA SABIN DRĂGOI - pian

Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte, la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii oferă la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare denumită "Prologul festivalului" și în care propun întâlnirea cu mari maeștrii artiști și secțiunea "Să ne cunoaștem compozitorii", în care sunt prezentați compozitori români mai mult sau mai puțin cunoscuți. Al optulea recital al stagiunii este susținut sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură "Geo Bogza" și îl aduce în prim-plan pe compozitorul Sabin V. Drăgoi, pentru a marca cei 125 de ani de la naștere. Lucrări ale celebrului compozitor vor fi interpretate de violonista Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi, de soprana Andreea Novac acompaniată la pian de doamna Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă și de nepoții marelui compozitor - pianiștii Prof. Mihnea Anton Drăgoi și Prof. Horia Sabin Drăgoi.

Evenimentul este ultimul din stagiunea "Prologul festivalului", urmând ca, în luna iulie, recitalurile, spectacolele și expozițiile de pictură să fie zilnice, pe întreaga perioadă din 3 iulie până pe 12 iulie, inclusiv.

Doamnele profesor Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi, Dr. Diana Spânu-Dănilă și domnii profesori Mihnea Anton Drăgoi și Horia Sabin Drăgoi sunt profesori invitați în cadrul cursurilor de măiestrie din Festivalul de arte, Horia Sabin Drăgoi ocupând și funcția de Președinte al festivalului, iar doamna Diana Spânu-Dănilă pe aceea de Director Artistic.

Acest ultim recital, ca toate cele din stagiune, este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București și Câmpina.