ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Perpetuum mobile Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Serial premium marca Rador: rezistența anticomunistă. Mărturii de istorie orală

Bookmark and Share
Publicat: marți, 2 Decembrie 2014 , ora 15.17
Chiar și după 25 de ani comunismul rămâne, în multe privințe, o hartă cu multe pete albe. Într-un serial cu 20 de episoade, Agenția de presă Rador va reconstitui o fațetă a regimului care a distrus proprietatea privată și a încercat înlocuirea credinței în Dumnezeu cu un ateism deșănțat. Războiul purtat împotriva celor care se opuneau a zguduit din temelii și satele României.

Începând cu 2 decembrie și până pe 22 decembrie, pe www.rador.ro puteți citi zilnic mărturii selectate din aproape 200 de interviuri realizate în Maramureș, Dobrogea, Bucovina, Făgăraș, Argeș, Banat, Vrancea, despre oprimarea satelor și colectivizare, despre lupta împotriva anticomuniștilor refugiați în munții României în anii 1946-1958.

Interviurile - preluate din Arhiva de istorie orală Rador, sunt mărturii directe înregistrate cu țărani din șapte zone: membri ai grupurilor din munți ori țărani care i-au ajutat. Au fost realizate de Colectivul de Istorie Orală al Societății Române de Radiodifuziune - Silvia Iliescu, Octavian Silivestru, Mariana Conovici și Lavinia Ivașcu, în perioada 1993-2001. Concepția serialului aparține Silviei Iliescu.