ACUM:
10.00
Grădina de sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 12.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 12.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Reșița, ca la 20 de ani

Bookmark and Share
Publicat: vineri, 5 August 2016 , ora 9.56

De 20 de ani, Radio România Reșița emite neîntrerupt pentru că "un om informat este un om puternic".

Povestea începe în toamna anului 1995, când la inițiativa unor tineri entuziaști a luat ființă ceea ce astăzi este numărul 1 în Banat. A urmat o perioadă de muncă și emoții, coordonată de Doru Dinu Glăvan, până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 și radioul a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină "Sunetul Banatului Montan". Pe atunci frecvența era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional.

Radio România Reșița a devenit în cei 20 de ani un post cu notorietate. Aproximativ 200.000 de persoane aleg zilnic frecvența 105,6 Mhz.

Conform datelor furnizate de Asociația pentru Radio Audiență, singura instituție acreditată la nivel național, Radio România Reșița este lider de audiență. Cifrele arată cu 30% mai mulți ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu 16,3 în Daily Reach și 19,1 în Market Share, cifre înregistrate pentru prima dată în istoria postului, am întrecut radiouri precum Europa FM, Kiss FM sau Pro FM.

Managerul Radio România Reșița, Laura Sgaverdea: "Este dacă vreți un rezultat care ne bucură nespus de mult și care ne face să ne gândim că direcția ce am ales-o în urmă cu ceva vreme este cea bună".

Nu vă faceți planuri pentru acest sfârșit de săptămână. Veniți să sărbătorim împreună 20 de ani de Radio România Reșița.

Filarmonica Oltenia - Craiova va concerta vineri, 5 august, în centrul civic al Reșiței. Tot în aceeași zi, în Parcul Tricolorului vor întreține atmosfera cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară, dar și tineri aflați la început de carieră.

Direcția 5, trupa de suflet a Radio România Reșița, nu va lipsi de la aniversarea celor 20 de ani de la înființare. Piese lansate în premieră pe 105,6 FM vor răsuna sâmbătă, 6 august, în Parcul Tricolorului, unde cea mai cunoscută formație a momentului va urca pe scenă. Băieții de la Direcția 5 vor cânta și melodii de pe albumul "Te iubesc", care la Gala Premiilor Muzicale Radio România a câștigat distincția Albumul anului. În ultima seară vor cânta Pact, Phaser și Simona Nae.