Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, o 'Școală altfel' pentru mii de elevi din întreaga țară

Publicat: luni, 25 Aprilie 2016 , ora 14.12

Radio România a fost și anul acesta partener al programului derulat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! care are ca scop implicarea tuturor preșcolarilor, a elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, unele necuprinse în curriculumul național, să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale. Mii de elevi din școli generale și licee ale Capitalei, dar și din țară, au ales Școala altfel la Radio România! Acțiunea s-a derulat atât la sediul central de pe strada Berthelot, din București, cât și la posturile regionale ale Radioului public din țară.

La Radioul public educația și formarea au întotdeauna un rol privilegiat atât în programe cât și în acțiunile desfășurate, de aceea Societatea Română de Radiodifuziune a ales să fie, între 18 și 22 aprilie, o altfel de școală pentru elevii de toate vârstele. Grupurile de elevi din școli bucureștene însoțiți de profesorii lor au vizitat puncte de interes ale Societății Române de Radiodifuziune - Agenția Rador, studiourile de emisie ale Radio 3 Net Florian Pittiș, Radio România Actualități, București fm și Antena Satelor, dar și studioul de teatru radiofonic unde au aflat o parte dintre tainele înregistrării unei piese.

La studiourile de emisie ale RRA, Radio 3 Net Florian Pittiș și București fm tinerii noștri vizitatori au intrat în direct, au vorbit cu prezentatorii, au cântat, au ascultat muzică, au făcut poze și s-au bucurat de clipele petrecute alături de noi.

Studiourile posturilor regionale ale Radio România au fost și ele pline de tinerețe și voie bună. La Târgu Mureș clase întregi de copii, inclusiv preșcolari, au avut curiozități legate de ce este și cum se face radioul, vizitându-ne. Cum se "fabrică" și se transmit știrile, ce înseamnă meseria de jurnalist radio, de ce sunt atâtea dispozitive și calculatoare, au fost întrebările care i-au preocupat pe cei peste 800 de copii care au vizitat studioul, care au fost fascinați și de explicațiile primite în studioul VideoFm și de jocurile de rol propuse, în care aceștia au trebuit să intre în pielea moderatorului, dar și a intervievatului. Și sediul Radio România Oltenia Craiova a fost asaltat de elevi din renumitele școli ale orașului.

La Radio România Cluj au ajuns aproape 1.000 de elevi, reușind să descopere magia sunetului în cabinele de producție, frumusețea imaginii în lucrările expuse de eleva Amalia Crișan la Galeriile Radio și să vizioneze filmele documentare puse la dispoziție de Astra Film Junior On Tour. Școala Altfel s-a încheiat în pași de dans alături de prichindeii de la Grădinița Licurici.

La Radio România Constanța elevi din 9 școli și licee din Constanța, aproximativ 400 de vizitatori, s-au arătat dornici să cunoască lumea jurnaliștilor de radio și locul de unde pleacă informațiile și muzica. Emoționați, copiii s-au oprit la camera știrilor, au învățat cum se pregătește un buletin informativ, cum ajung știrile în emisie și în casele oamenilor.

Aproximativ de 300 de elevi au vizitat studioul regional Radio România Reșița, școlari din Reșița și din alte localități din județ, și au fost impresionați cel mai mult de cabina de înregistrări unde au trăit emoția primului interviu.

La fel de mulți elevi au primit în vizită și colegii de la celelalte studiouri.

Felicitări Ministerului Educației și Cercetării Științifice pentru inițiativă și colegilor din Radioul public pentru solicitudine. Tuturor elevilor, le dorim vacanță plăcută!